Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Tipus de residu

A Vilafranca es duu a terme la recollida selectiva de residus que consisteix en recollir diferenciadament les diferents fraccions dels residus municipals amb la finalitat de poder-les reciclar:

Fracció orgànica^

En aquest contenidor hi podem llençar les restes de menjar i restes vegetals de mida petita que poden ser recollides selectivament i susceptibles de degradar-se biològicament.

Per a més informació, cliqueu aquest enllaç.

Fracció envasos^

En aquest contenidor hi podem llençar ampolles i pots de plàstic, llaunes de conserves i refrescos, cartró per begudes, tapes metàl·liques, safates de porexpan, etc.

Per a més informació, cliqueu aquest enllaç.

Fracció paper cartró^

En aquest contenidor hi podem llençar diaris, revistes, llibretes, sobres, capses de cartró plegades, envasos de paper, papers d'embolicar regals, la publicitat que trobem a les bústies, entre d'altres.

Per a més informació, cliqueu aquest enllaç.

Fracció vidre^

En aquest contenidor hi podem llençar ampolles de vidre i pots de vidre sense tapa.

Per a més informació, cliqueu aquest enllaç.

Vilafranca és un dels 12 municipis que participen al concurs El Contenidor d’Or de reciclatge de vidre. (Tota la informació aquí)

Fracció resta^

En aquest contenidor hi podem llençar la resta de residus, com ara: bolquers, compreses, articles de pell, restes de ceràmica, restes d'escombrar, la terra dels gats, cendra, cigarretes, etc.