Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Residus

L'Ajuntament de Vilafranca és l'ens encarregat de fer una correcta gestió dels resius municipals i de definir els diferents sistemes de recollida més adequats segons les necessitats de la vila.

Prevenció de residus^

Com podem allargar la vida de molts dels objectes que tenim i generar menys brossa?

A Vilafranca hi ha diversos comerços i tallers on es poden reparar objectes, i comprar-ne de segona mà, i fires on comprar objectes de segona mà o intercanviar-los. També hi ha nombroses aplicacions que permeten comprar i vendre objectes de segona mà (Vibbo, Wallapop, Milanuncios, etc.). I si no, podem plantejar-nos de donar-ho a algun conegut o entitat a qui pensem que li pot fer servei.

A l’hora de comprar, és important evitar els productes d’un sol ús, sobretot si són de plàstic, ja que es fabriquen amb petroli i triguen molts anys a desaparèixer del medi.

>> Més informació sobre comerços de segona mà i botigues de reparacions; fires d'intercanvi; consells per a la prevenció de residus en festes i la campanya 'Vilafranca lliure de plàstics' al web del servei de Medi Ambient.