Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Llibre d'Arbres de Vilafranca

Als darrers vint anys, molts pobles, viles i ciutats del nostre país han experimentat un fort creixement urbà. En alguns casos –i Vilafranca del Penedès és un bon exemple- aquest creixement ha anat acompanyat d’una rehabilitació dels teixits urbans preexistents i també d’una revalorització dels espais verds i de l’arbrat com a components destacats del paisatge urbà. I aquesta aposta pel verd urbà ha contribuït a conformar un entorn més habitable i una major qualitat de vida dels ciutadans. 

A ciutat, els arbres són el contrapunt del paisatge construït i aporten una indubtable dimensió humana i cultural al medi urbà. Si en els boscos els arbres es desenvolupen espontàniament, segons les condicions biogeogràfiques de cada lloc, a ciutat el seu desenvolupament depèn, també i en bona mesura, de l’acció humana. Aspectes com ara la tria de les espècies, l’adequació de la plantació, el tipus de poda, el manteniment, etc. són decisius per la supervivència dels arbres urbans i per la seva salut.

Fitxes informatives dels arbres de Vilafranca

Autor: Xavier Fàbregas Bargalló
Textos: Xavier Fàbregas Bargalló
Fotografies: Xavier Fàbregas Bargalló i Xavier Argimon de Vilardaga
Editat per l’Ajuntament de Vilafranca el gener de 2007

(clica sobre la imatge per veure i descarregar la fitxa en pdf)

Fitxes A-L ^

         

       

       

       

       

       

       

Fitxes M-P^

       

       

       

       

       

       

       

   

Fitxes R-X^