Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Espècies i moments d'interés

Celtis australis i les Gleditsies ^

  

Ha arribat la tardor a Vilafranca, al barri del Centre ens ho recorden els lledoners de la plaça de l’Oli (Celtis australis) i les Gleditsies del carrer General Cortijo (Gleditsia triacanthos ‘inermis’).

Cercis siliquastrum (Arbre de l'amor)^

 

L’Arbre de l’amor (Cercis siliquastrum), en plena floració. A les fotografies el podem veure a la plaça Ramona Via i a la Barceloneta.

Prunus cerasifera (Pisardi)^

Aquesta espècie, coneguda popularment com a “Pisardi” és especialment interessant per la seva floració a l’inici de la primavera. S’utilitza molt en jardineria donat que és un arbre de port petit, gran rusticitat, i que dóna molt de joc en combinació amb altres espècies degut a les tonalitats cromàtiques que presenta.

Santolines, agapants i salvies^

A la primavera es poden veure els parterres del Passeig de Rafael Soler florits de santolines, agapants i salvies.

Spartieum junceum (Ginesta)^

La popularment coneguda “Ginesta” (Spartieum junceum) és una planta papilionàcia (el seu fruit és un llegum) d’origen mediterrani, que podem trobar sovint en brolles i màquies poc desenvolupades. Interessant per la seva rusticitat, és molt utilitzada en jardineria per la seva espectacular floració groga d’abril a juny. A Vilafranca la podem veure formant grans masses arbustives al Parc de la Pau (Barri de La Girada).

Rosa banksiae (enfiladissa)^

  

Primer any de floració de l’enfiladissa Rosa banksiae, a la rotonda de l’avinguda de la Pelegrina amb el carrer Sant Cugat de Sesgarrigues.