Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Parcs i jardins

Vilafranca del Penedès, amb una població propera als 40.000 habitants, disposa d'unes 38 ha de verd urbà. El patrimoni verd existent el conformen més de 12.000 arbres, repartits entre arbrat viari, parcs i jardins.

Si bé inicialment el plàtan d'ombra era l'arbre més comú, en els darrers anys s'han anat introduint noves espècies per tal d'augmentar la biodiversitat de la vegetació existent, fins arribar a les 71 espècies d'arbres que hi ha actualment.

El Servei de Parcs i Jardins gestiona el patrimoni verd de Vilafranca, abastant actuacions com les esporgues de seguretat i estacionals de l'arbrat i el control fitosanitari, entre moltes d'altres actuacions de manteniment.

El Pla Director dels Espais Verds de Vilafranca 2005 va marcar les línies d'actuació de futur en els aspectes que formen el sistema verd de la ciutat.