Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Mobilitat

Tenir una mobilitat creixent i diversa, sense hipotecar la qualitat de vida, el medi ambient i la fluïdesa del trànsit són els objectius que es volen assolir a la nostra ciutat. 

En aquest sentit s'estan desenvolupant els següents aspectes:

  • Millorar l’ordenació del trànsit estudiant els sentits de circulació i les prioritats a les cruïlles, adequant la senyalització vertical (senyals de circulació, indicadors direccionals, miralls, etc.) i horitzontal (passos zebra), aplicant mesures reductores de la velocitat, i ordenant l’estacionament lliure i els estacionaments reservats.
     
  • Afavorir la mobilitat en bicicleta ampliant la xarxa de carrers amb carril bici i zona 30, i instal·lant aparcaments per a bicicletes.
     
  • Facilitar la circulació dels vianants col·locant obstacles per evitar l’estacionament de vehicles a les voreres.